latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:03 ⇒ 09:19 | Autor: Index.hr

Studentkinji izgrebali auto u Dubrovniku, mislili da je iz Srbije

Studentkinji iz Slavonije koja studira u Dubrovniku, izgreban je automobil, a ona je uvjerena da se to dogodilo jer je njen komšija mislio da je riječ o srpskim registarskim tablicama, prenio je hrvatski portal Indeks.
Studentkinji izgrebali auto u Dubrovniku, mislili da je iz Srbije (Foto:ilustracija/NN) -
Studentkinji izgrebali auto u Dubrovniku, mislili da je iz Srbije (Foto:ilustracija/NN)

Studenkinja je ispričala da je kupila automobil da bi iz Dubrovnika češće mogla da putuje u rodni kraj i parkirala ga je na javnom parkingu što je izazvalo negodovanje njenog komšije koji je, kako kaže, spominjao požarevačke registraciju.

Na vozilu su, naime, bile PŽ registarske tablice, za Požegu, grad u zapadnoj Slavoniji.

Kako je rekla za Dubrovački Dnevnik, komšija ju je pozvao i rekao da ne može tu da parkira i pitao je da li je iz Srbije.

- Pitao je jesmo li iz Srbije, jer je mislio kako su požarevačke tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasnim kako je riječ o javnom, a ne privatnom parking mjestu. Rekao je da "nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice" - izjavila je studentkinja.

Ona je, na insistiranje komšije, oslobodila parking mjesto, koje je nakon toga dva dana bilo prazno. Zato je ona na to parking mjesto ponovo parkirala vozilo poslije čega ga je zatekla izgrebanog.

Kako kaže, ne zna ko je počinilac, ali ima sumnje i uvjerena je da je vozilo namjerno izgrebano.

Studentkinja, koja je razočarana ponašanjem svojih sunarodnika, dodala je da svađa oko tablica nije jedina neugodnost koju je doživjela od komšija.