latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:20 ⇒ 10:07 | Autor: RTRS

Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu (RTRS, 10.00)

Danas u Banjaluci počinje treća Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu - CMBEBIH 2019, koja će trajati od 16. - 18. maja 2019. godine.
Treća Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu - CMBEBIH 2019 -
Treća Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu - CMBEBIH 2019

Konferencija počinje u Banskom Dvoru u 10 sati, a prenos možete pratiti na RTRS.

Radi se o stručnoj i naučnoj konferenciji, koja za cilj ima razmjenu ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih istraživanja iz oblasti medicinskog i biološkog inženjeringa, kao i iz svih ostalih povezanih oblasti, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini. Projekat će biti implementiran pod sloganom ‘Share the Vision’’,a planirano je da konferenciji prisustvuje više od 500 učesnika iz 45. svjetskih zemalja.

 Konferencija je podržana od strane najrelevantnijih svjetskih organizacija kao što su IFMBE, EAMBES, IEEE, ESEM i Springer.

Ovaj izuzetno važan naučno-akademski događaj podržale su i institucije Bosne i Hercegovine – predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Vlada Republike Srpske sa Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstvom zdravlja I socijalne zaštite.