latinica  ћирилица
16/05/2019 |  11:35 ⇒ 11:40 | Autor: SRNA

H.Pijesak: Za Sokolski dom izdvojeno 274.000 KM, rok za završetak 7. jun

Sokolski dom na Han Pijesku biće do 7. juna rekonstruisan, za šta su Vlada i predsjednica Republike Srpske izdvojili 274.000 KM, a biće nazvan dvorana "Srbija", rekao je Srni načelnik opštine Vlado Ostojić.
Han Pijesak - Sokolski dom  (Foto:hanpijesak.org) -
Han Pijesak - Sokolski dom (Foto:hanpijesak.org)

On je naveo da je, osim ovog projekta, završena zamjena spoljašnje stolarije na sportskoj dvorani i postavljene mreže na prozorima, što je finansirao predsjednik Republike Srpske sa 27.000 KM, te nabavljena oprema za sportsku dvoranu i mašina za čišćenje poda.

Ostojić je istakao i da je Vlada Srpske izdvojila 126.000 KM za rekonstrukciju Doma kulture.

On je naglasio i da je riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja sedmočlane porodice borca prve kategorije Mirka Mirovića kojima je dodijeljen stan od 69 metara kvadratnih, a postavljena je i bista Milanu Iliću Čiči Šumadijskom ispred osnovne škole, koja je ukradena prije 30 godina.

Ostojić je naveo i da je nabavljeno novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja, kao i oprema koju je finansirao predsjednik Republike Srpske sa 23.000 KM, hematološki brojač, EKG aparat, laboratotijska centrifuga, inhalator, a promijenjena su i 34 prozora fasadne stolarije.

Prema njegovim riječima, Strategija razvoja opštine Han Pijesak obuhvata period od 2018. do 2027. godine, a urađena je u okviru projekta integrisanog lokalnog razvoja koju je podržao Razvojni program UN /UNDP/.

Ostojić je rekao da je opština postavila video-nadzor u centru grada, a u okviru projekta za upravljanje ambalažnim otpadom, koji je sufinansirao Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, nabavljen je kamion za odvoz otpada.

On je naveo i da su u gradu nabavljena 22 nova kontejnera, dok su stari postavljeni u prigradskim naseljima u kojim se naplaćuje komunalna naknada.

Urađeni su i projekti za rekonstrukciju gimnazije, za izgradnju planinarskog doma, za objekat prodaje romanijskog skorupa-kajmaka koji je brendiran, a urađen je i projekat rekonstrukcije objekta stare direkcije za potrebe Narodne biblioteke "Branko Čučak".