X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
16/05/2019 |  13:16 ⇒ 19:48 | Izvor: SRNA

SBB prihvatila poziv SDA da uđe u vlast

Predsjedništvo SBB danas je donijelo odluku da će prihvatiti poziv SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou, izjavila je potpredsjednica SBB Adisa Omerbegović Arapović.
SBB - sjednica Predsjedništva stranke  (Foto:avaz.ba) -
SBB - sjednica Predsjedništva stranke (Foto:avaz.ba)

Predsjedništvo SBB-a na sjednici je razmotrilo poziv Predsjedništva SDA da uđe u vlast na nivou institucija BiH i FBiH sa tom strankom i Demokratskim frontom.

Arapovićeva je, nakon sjednice stranačkog rukovodstva, rekla da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da će ova stranka učestvovati u vlasti.

Upitana da li će lider ove stranke Fahrudin Radončić biti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, Arapović je navela da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Savjet ministara.

Ona je napomenula da je SBB autorizovao svoju delegaciju i najavila da će u narednom periodu njihovi funkcioneri sjesti za pregovarački sto da bi se definisali principe na kojima će biti sprovođeni procesi.

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.