X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
16/05/2019 |  14:34 ⇒ 14:42 | Izvor: SRNA

Banjaluka: Zbog posljedica obilnih padavina vatrogasci intervenisali 34 puta

Banjalučki vatrogasci su od 13. maja imali 42 intervencije, od čega su se 34 odnosile na otklanjanje posljedica obilnih padavina, naveo je Komandant Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić.
Vatrogasci - intervencije (Foto: banjaluka.rs.ba -
Vatrogasci - intervencije (Foto: banjaluka.rs.ba

Malinić je ocijenio da su vatrogasci tokom obilnih padavina koje su zadesile Banjaluku početkom ove sedmice uložili značajne napore i sva raspoloživa sredstva da bi bili na raspolaganju građanima, saopšteno je iz banjalučke uprave grada.

- Pripravnost jedinice je podignuta na viši nivo, a svi pripadnici jedinice zajedno sa Civilnom zaštitom grada bili su angažovani na pripremi određenih rezervi vreća sa pijeskom za gradnju zečijih nasipa - rekao je Malinić.

On je istakao da su danonoćno punjene vreća u vatrogasnoj četi Lazarevo, te dodao da su u ponedjeljak imali prve intervencije izazvane ekstremnim padavinama, što od oborinskih voda što od povećanog vodostaja rijeka i pojave bujičnjaka.

Malinić je napomenuo da je poslije proglašenja vanrednog stanja uveče u ponedjeljak, 13. maja, u određenom broju mjesnih zajednica Vatrogasna brigada Banjaluka mobilisala slobodne pripadnike i povećala broj operativaca za dva puta, te alarmirala Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbanja za teritoriju koju pokrivaju.

- Tu noć pozvana je i jedinica Ronilačkog kluba `Delfin`, čijih je 15 pripadnika sa dva čamca, izmješteno na parking kod Perduvovog groblja, odakle je u veoma kratkom vremenu mogla biti upućena u pomoć kod evakuacije eventualno ugroženog stanovništva - rekao je Malinić.

Srećom, dodao je on, prijetnje po stanovništvo nije bilo tako da je ova jedinica povučena već sutradan ujutro.