latinica  ћирилица
16/05/2019 |  14:44 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

Trivić-Zlobin: Projektima konkretizovati saradnju u oblasti prosvjete i kulture

Saradnja između Republike Srpske i Nižnjenovgorodske oblasti biće konkretizovana u narednom periodu nizom projekata u oblasti obrazovanja i kulture, dogovorili su danas ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić i ministar obrazovanja, nauke i omladine ove ruske oblasti Sergej Vasiljevič Zlobin.
Sastanak Trivić-Zlobin - Foto: RTRS
Sastanak Trivić-ZlobinFoto: RTRS

- Opredijeljeni smo za unapređenje saradnje, prije svega, razmjenom stručnih iskustava i dobre prakse u obrazovanju, kao i razmjenom učenika srednjih škola - rekla je Trivićeva.

Trivićeva je izrazila uvjerenje da će biti ojačana kulturna razmjena Republike Srpske i Nižnjenovgorodske oblasti, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Zlobin je izrazio posebno interesovanje za saradnju u oblasti srednjeg obrazovanja, u koju bi prvenstveno bile uključene gimnazije u Republici Srpskoj, te ukazao na važnost obuke predavača i mogućnost saradnje na ovom projektu.

Dogovorena saradnja sa Nižnjim Novgorodom zasnovana je na Sporazumu o ekonomskoj, kulturnoj, naučnoj i turističkoj saradnji, koji je 2018. godine potpisala Vlada Republike Srpske, navodi se u saopštenju.