latinica  ћирилица
16/05/2019 |  14:45 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

"Lut fest": Odigrane predstave na Palama i Istočnom Sarajevu

Pretposljednji dan 20. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu obilježen je odigravanjem tri predstave u takmičarskom programu, od kojih su dvije održane u Istočnom Sarajevu i jedna na Palama.
20. "Lut fest" - Foto: SRNA
20. "Lut fest"Foto: SRNA

Petog dana manifestacije paljanske mališane oduševili su glumci Pozorišta lutaka iz Niša koji su izveli predstavu "Mala princeza", u režiji Aleksandra Kanjevca.

Lutkarsko pozorište "Vlinders" iz Belgije u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo izvelo je predstavu "Kim, malo crno pile", u režiji Aleksandra Ćurčića.

U popodnevnom terminu, Dječije pozorište Republike Srpske izvelo je predstavu "Medvjedić Timotej", čiju režiju potpisuje Јaroslav Antonjuk.

U okviru pratećeg programa nastavljena je Lutkarska radionica - Folklor kroz lukarstvo "Priče iz starog mlina" čiji je voditelj Zorana Milošaković Tasić, a održano je i master-klas predavanje docenta na Državnoj akademiji za pozorište i film u Sofiji Konstantina Karakostova o temi "Istraživački procesi u lutkarskoj umjetnosti".

Za sutra u 10.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo planirano je zatvaranje 20. "Lut festa", dodjela nagrada i priznanja, izvođenje predstave "Palčica" pozorišta "Tuulevski" iz Estonije i dječiji karneval.