X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
16/05/2019 |  16:24 | Izvor: SRNA

Stojanović: Nadležne službe u potrazi za nestalim dječakom i Almirom Gluhićem

Uprava Civilne zaštite Republike Srpske obavijestila je nadležne službe o potrazi za šestogodišnjim dječakom, koji je nestao u nabujalom potoku u Begovom Hanu kod Žepča, te Almirom Gluhićem iz Zavidovića, čije su lične stvari pronađene na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobić.
Civilna zaštita Republike Srpske - Foto: RTRS
Civilna zaštita Republike SrpskeFoto: RTRS

Portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović pojasnio je da su, na zahtjev za pomoć u potrazi koju je Republička uprava dobila od Federalne uprave Civilne zaštite, obaviještene nadležne službe.

- Obavijestili smo svoje područno odjeljenje u Doboju, te sve pravne subjekte - udruženja građana, sportska društva, čije su aktivnosti vezane za rijeku Bosnu, kao i stanovništvo na tom području, nizvodno od Doboja do ušća, da obrate posebnu pažnju da, ukoliko primijete bilo kakav trag koji može ukazivati na nestale, da nas odmah obavijeste, kako bi se moglo reagovati što prije - rekao je Stojanović.

Šestogodišnji dječak upao je u utorak, 14. maja, u nabujali potok vozeći bicikl u blizini svoje kuće. Majka je skočila za njim, ali nije uspjela da ga spasi.

Almir Gluhić iz Zavidovića nestao je u srijedu, 2. maja, u ranim jutarnjim časovima od kad mu se gubi svaki trag.