X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
16/05/2019 |  17:50 ⇒ 18:00 | Izvor: SRNA

Kotor Varoš: Osposobljen vodovod u Vrbanjcima

Radnici Komunalnog preduzeća Bobas iz Kotor Varoša stavili su u funkciju vodovod u mjesnoj zajednici Vrbanjci, tako da je stotinu domaćinstava od danas ponovo opskrbljeno vodom.
Kotor Varoš-Sakan i Trivunović obišli poplavljena domaćinstva - Foto: SRNA
Kotor Varoš-Sakan i Trivunović obišli poplavljena domaćinstvaFoto: SRNA

Poplave su najviše štete nanijele stanovništvu u Čitluku, Šibovima, Novom Selu i Vrbanjcima, a poplavljena domaćinstva danas su posjetili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i zamjenik načelnika Mladen Trivunović.

- Evidentno je da su poplavljena domaćinstva pretrpjela ogromnu materijalnu štetu, a naša obaveza je da pomognemo svima u određenoj mjeri da saniraju oštećenja - rekao je Sakan.

On je naveo da su komisije za procjenu štete na terenu i da će utvrditi činjenično stanje.

- Do tada ćemo biti servis najugroženijim porodicama kako bismo stvorili uslove za normalan život - istakao je Sakan i podsjetio da je na području ove opštine poplavljeno više od 50 domaćinstava.

Prema njegovim riječima, prioritet je da se očisti blato i izbaci mulj iz stambenih objekata, a zatim da se osigura nasip za poplavljena domaćinstva.

- U mjesnoj zajednici Zabrđe mehanizacija će u toku sutrašnjeg dana popraviti oštećeni dio puta i postaviti betonski cjevasti propust kako bi nekolicina domaćinstava bila povezana privremenom putnom komunikacijom sa gradskim područjem - poručio je Sakan.