X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
16/05/2019 |  22:34 | Izvor: SRNA

Rezolucija Prištine plod panike zločinaca

Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu srpskog režima na Kosovu i Metohiji klevetnički je dokument i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Đurić je u saopštenju istakao da "ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Kosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela".

- Mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu i Metohiji vjerovatno je podsvjesni odjek njihove nečiste savjesti - rekao je Đurić.

Prema njegovim riječima, državotvorni projekat kosovskih Albanaca "suštinski je zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama", prenose beogradski mediji.

Đurić je izrazio uvjerenje da "civilizovan svijet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodjela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu".

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je rezoluciju o osudi navodnog genocida srpskog režima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine.