latinica  ћирилица
17/05/2019 |  08:33 | Autor: RTS

NBA: "Ratnici" uvećali prednost (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta su nadigrali Portland sa 114:111 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa na Zapadu. Iako je gostujuća ekipa odlično počela meč i vodila do samog kraja utakmice, "Ratnici" su uspjeli da načine preokret i uvećaju prednost.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Portland je odlično počeo meč i čak došao do 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, pa se učinilo da će uspjeti na gostujućem terenu da dođe do pobjede i izjednačenja u finalnoj seriji.

Predvodili su ih Demijan Lilard i Si-DŽej Mekolum uz odličnu podršku ostatka ekipe, ali su "Ratnici" početkom treće četvrtine uspjeli da za samo par minuta anulitaju prednost protivnika i uvedu utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Uz Stefa Karija, koji je sve vrijeme predvodio tim Golden stejta, dodatno se aktivirao Klej Tompson, a na drugoj strani su posustali i Lilard i Mekolum.

Na kraju su domaćini uspjeli da u finišu utakmice dođu do pobjede za 2:0 u finalnoj seriji Zapada.

Najefikasniji u timu pobjednika bio je Stef Kari sa 37 poena i po 8 skokova i asistencija.

Klej Tompson je dodao 24 poena, a Drejmond Grin je imao 16 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

U timu Portlanda najzapaženiji je bio Demijan Lilard sa 23 poena, 5 skokova i 10 asistencija, Si-DŽej Mekolum ubacio je 22 poena, a Set Kari je upisao 16 poena, 2 asistencije i 4 ukradene lopte.

Dvocifren šuterski učinak imali su Rodni Hud i Mo Harkles sa po 12 poena.