latinica  ћирилица
17/05/2019 |  11:28 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Doboj: Početak gradnje bolnice za tri do šest mjeseci

Nova bolnica u Doboju u fazi je projektovanja, a gradnja bi mogla da počne za tri do šest mjeseci. Projekat se sastoji od tri faze - projektovanja, izgradnje i opremanja nove bolnice i sve aktivnosti teku prema planu.

O tome se razgovaralo u Doboju na sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i gradonačelnika Borisa Јerinića.

Utvrđene su obaveze svih strana nakon čega se očekuje i potpisivanje sporazuma.  Kamen temeljac za novu bolnicu postavljen je 14.marta, a projekat je vrijedan oko 100 miliona maraka.

Bolnicu će graditi kineski konzorcijum, a trebalo bi da bude završena u roku od tri godine.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić istakao da je vrlo važno da projekat dobro napreduje.

- Dva mjeseca nakon potpisivanja ugovora ušli smo u fazu projektovanja i to je važno da se zna jer projekat podrazumijeva projektovanje, izgradnju i opremanje, tako da idemo kroz te tri faze. 

Dodao je da se prvo mora završiti glavni projekat, što je predviđeno tenderskom procedurom, a onda se ide u izgradnju i opremanje.

- Grad Doboj je obavezan da prostorno-plansku dokumentaciju izda, da obezbijedi infrastrukturu, komunalne priključke, sve ono što je u nadležnosti grada i da bude partner - naveo je Boris Јerinić gradonačelnik Doboja.