latinica  ћирилица
17/05/2019 |  13:11 ⇒ 13:46 | Autor: SRNA

Milunović: Za smještaj 201 boračke porodice izdvojeno 2,6 miliona KM

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas da je, zahvaljujući projektima Vlade Srpske, u Novom Gradu zbrinuta 201 boračka porodica, za šta je izdvojeno 2.600.000 KM.
Duško Milunović u Novom Gradu - Foto: SRNA
Duško Milunović u Novom GraduFoto: SRNA

Milunović, koji je prisustvovao izbornoj skupštini Opštinske boračke organizcije, naveo je da je za spomenike u ovoj opštini Vlada Republike Srpske izdvojila 260.000 KM. 

- I u projektu stambenog zbrinjavanja i za izgradnju spomenika podršku je dala opština Novi Grad koja je značajno doprinijela odbrani Republike Srpske. Novogradska brigada je u proteklom ratu imala 388 poginulih boraca i više od hiljadu ranjenih. Brigada je odbranila kompletnu teritoriju opštine - rekao je Milunović.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača kaže da se opštinski grant za organizacije proistekle iz minulog rata povećava iz godine u godinu i iznosi više od 120.000 KM. 

- Opština Novi Grad pomaže u skladu sa mogućnostima. Prema evidenciji, u našoj opštini ima 4.500 demobilisanih boraca - rekao je Milunović.

Koordinator Boračke organizacije prijedorske regije Zoran Predojević naveo je da su danas završeni izbori u boračkim organizacijama prijedorske regije. 

- Predstavnici prijedorske regije uvijek su do sada imali usaglašen stav kad su u pitanju odluke na republičkom nivou. Tako će biti i prilikom izbora u Boračkoj organizaciji, svih 14 predstavnika iz prijedorske regije imaće jedinstven stav -  rekao je Predojević.

Na današnjoj izbornoj skupštini za predsjednika Opštinske boračke organizacije jednoglasno je reizabran Marinko Gačić, koji je zahvalio na povjerenju i rekao da je ova funkcija čast i obaveza, te da će se i dalje zalagati za poboljšanje statusa i položaja boračkih kategroija.

Prije sjednice, delegacije su položile vijenac i prislužile svijeće kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Novom Gradu.