latinica  ћирилица
17/05/2019 |  15:42 ⇒ 16:01 | Autor: SRNA

Zvornik: Preventivno djelovanje u borbi protiv terorizma

Policijska uprava i Gradska uprava Zvornik među prvima su u regionu preduzeli određene korake u uspostavljanju projekta koji se odnosi na preventivno djelovanje lokalne zajednice u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma, rekao je danas profesor Elmedin Muratbegović.
Zvornik - Foto: SRNA
ZvornikFoto: SRNA

Muratbegović je istakao da se projekat, prije svega, ogleda u preventivnom djelovanju svih aktera ove lokalne zajednice koji na bilo koji način utiču na bezbjednost, kako bi zajedničkim djelovanjem doprinijeli većem stepenu bezbjednosti na lokalnom nivou.

U Zvorniku je danas održan sastanak kome su osim predstavnika Policijske uprave Zvornik i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prisustvovali i članovi Radne grupe nadležne za sprovođenje projekta "Preventivno djelovanje lokalne zajednice u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma na području grada Zvornika".

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ i Ambasade Holandije u BiH, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Muratbegović je predstavio izvještaj kroz analizu kapaciteta Radne grupe za prevenciju nasilnog ekstremizma i terorizma, ističući da su Policijska uprava i Gradska uprava Zvornik među prvima u regionu koji su preduzeli određene korake u uspostavljanju ovakvog projekta, navodi se u saopštenju.