latinica  ћирилица
19/05/2019 |  09:49 ⇒ 09:55 | Autor: RTRS

Radnički univerzitet Banjaluka: Intenzivno radimo na uklanjanju nepravilnosti

Direktorka Radničkog univerziteta Banjaluka Bosiljka Radić, istakla je da je sve spremno za odluku o transformaciji Radničkog univerziteta Banjaluka a koja će se naći na sutrašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta.
Bosiljka Radić - Foto: RTRS
Bosiljka RadićFoto: RTRS

Dodaje, pokrenuto je i 11 novih programa za potrebe tržišta rada koji su rezultat više mjesečnih razgovora i analiza sa privrednicima.

- Želim da napomenem da su ti programi pokrenuti u jednom partnerskom odnosu sa privrednicima, i već smo potpisali nekoliko sporazuma o poslovnoj saradnji iz oblasti metalne, drvne, obućarske i IT industrije. Cilj nam je da svi polaznici, pored teoretskog znanja koje stiču u Radničkom univerzitetu steknu i praktično znanje koje će se provoditi u firmama sa kojima smo potpisali ugovor - istakla je Radićeva.

Ona je dodala, da je veliki posao završen i u pravno-organizacionom smislu u proteklih godinu dana.

- Moram da naglasim da je zatečeno stanje u Radničkom univerzitetu, zaista bilo haotično. U dvije revizije, internoj i eksternoj, zatečeno je preko 30 nepravilnosti u radu Radničkog univerziteta. Zbog toga smo podnijeli i krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv bivšeg direktora, kako bi se utvrdilo činjenično stanje - poručila je Radićeva.