latinica  ћирилица
20/05/2019 |  08:29 ⇒ 10:17 | Autor: RTS

Vučić: Najbolja potvrda jedinstva i borbe za nacionalne interese

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je pobjeda kandidata Srpske liste na vanrednim izborima na sjeveru KiM najbolja potvrda jedinstva i borbe za najvažnije državne i nacionalne interese.
Aleksandar Vučić (Foto: Rade Prelić) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto: Rade Prelić)Foto: TANЈUG

Aleksandar Vučić se telefonskim putem obratio okupljenima u centru Kosovske Mitrovice.

Predsednik Srbije je tom prilikom zahvalio svim ljudima koji su, kako kaže, izašli na izbore na sjeveru Kosova i Metohije – "u našoj zemlji, u našoj Srbiji".

- Hoću da se zahvalim ljudima jer, bez obzira na to što su bili pozivani sa različitih strana i provocirani od svih da na izbore ne izađu, da im se kaže da nije važno ko će da ih predstavlja jer nemamo šansu da opstanemo na svojim ognjištima. Naši ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore za svoju budućnost i za bolje sutra svoje djece - rekao je Vučić.

Zahvalio im je što su izašli na izbore i podržali Srpsku listu, i čestitao predstavnicima te liste u sve četiri opštine.

Ovime, kako kaže, nisu riješeni svi problemi, ali su Srbi pokazali da će zajednički i jedinstveno da se bore za rješavanje problema i za sopstvene interese.

- Mislim da poslije svih prijetnji, ucjena, užasnih uvreda, strašnih i teških riječi koje su protiv Srpske liste i nas svih izgovarali i Albanci, ali i neki Srbi, da je ovo najbolja potvrda politike jedinstva, borbe za naše vitalne nacionalne i najvažnije državne interese - rekao je Vučić i zahvalio Srbima na važnoj odluci da se bore za svoja ognjišta i čuvaju srpski narod od nestanka.

Najavio je sastanak sa predstavnicima Srba u Beogradu prije sjednice Skupštine o Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarali o tome šta činiti u budućnosti.

- Da se pripremimo i za Pariz, za sve sastanke i da budemo apsolutno jedinstveni. Da vjerujemo jedni drugima i pokažemo da srpska sloga i jedinstvo pobjeđuju i da niko srpski narod i Srbiju ne može da pobijedi - rekao je Vučić.

Obećao je da će uvijek biti zajedno sa srpskim narodom na Kosovu i da će se svi dijelovi Srbije boriti i za njihov opstanak i za državu Srbiju.