latinica  ћирилица
20/05/2019 |  10:52 ⇒ 11:00 | Autor: B92

Nadal uputio poruku Đokoviću poslije finala u Rimu (VIDEO)

Rafael Nadal, šampion Mastersa u Rimu, govorio je o utiscima poslije pobjede nad Novakom Đokovićem u finalu tog takmićenja.
Sudar titana – Đoković i Nadal - Foto: Getty Images
Sudar titana – Đoković i NadalFoto: Getty Images

Nadal je pobijedio svog najvećeg rivala sa 2-1 u setovima (6:0, 4:6, 6:1).

Španac je uspio da dođe do 34. Masters titule i time rekord vrati na svoju stranu, ali je kao najvažnije istakao svoje zdravlje.

- Stalno govorim da je važno da osvajam titule, ali mi je važnije da se osjećam dobro i da sam zdrav kao i da napredujem. Dobro sam odigrao i uživam u ovom momentu - jasan je bio Nadal.

Rafa je pobjedom smanjio Novakovu prednost u međusobnim susretima na 28-26.

- Uvijek je posebno igrati protiv Novaka i Rodžera. Đoković je odlično odigrao ove godine, osvojio je Australijan open i Madrid prošle nedjelje i ovo je jako važna pobjeda za mene. Drago mi je što sam uzeo baš Rim jer volim da igram ovde - dodao je španski as.

Na kraju je i čestitao Novaku.

- Prvo bih volio da čestitam Novaku, imao je odličnu sezonu. Bio je težak meč i želim mu sve najbolje na Rolan Garosu koji predstoji. Imao sam nevjerovatnu nedjelju. Uvijek je čast da dolazim ovde i igram. Sjećam se prve titule u Rimu 2005. godine. Na kraju, zahvaljujem se timu i publici na podršci - zaključio je Nadal.