latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:00 | Autor: SRNA

Banjaluka: Zbog posjedovanja droge uhapšeno sedam lica

Službenici banjalučke Policijske uprave su od petka do nedjelje, 17. do 19. maja, uhapsili i ispitali sedam lica zbog posjedovanja određene količine marihuane i spida.
Policija, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Policija, PU BanjalukaFoto: RTRS

U ovom periodu su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana 174 vozača, od kojih je 21 lice uhapšeno, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvršeni su i uviđaji u ukupno 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše, dva lica teže povrede, dok je jedno lice smrtno stradalo.

Službenici ove uprave su od 17. do 19. maja preduzeli i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Srpske i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

- U narednom periodu nastavićemo sa sličnim aktivnostima radi zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji - navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka apelovala je na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da odgovornim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.

Od 17. do 19. maja uspješno je obezbijeđeno 18 javnih okupljanja, kulturnih i sportskih manifestacija na kojima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.