latinica  ћирилица
21/05/2019 |  10:30 ⇒ 12:22 | Autor: SRNA

Savjet ministara o pripremi dva zakona

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da danas u Sarajevu razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH i Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Dnevnim redom ove sjednice predviđeno je i razmatranje niza memoranduma, osnova i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja više međunarodnih ugovora o saradnji, kreditima ili ratifikaciji sporazuma BiH sa drugim državama i organizacijama, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara.

U planu je i razmatranje prijedloga odluke o odobravanju ulaska i boravka u BiH pod posebnim uslovima, informacije o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu "Izgradnja auto-puta/brzog puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo", kao i izvještaja o radu Savjeta ministara za prošlu godinu.

Dnevnim redom, koji sadrži 72 tačke, planirano je da budu razmatrani i izvještaji o radu Granične policije BiH, Instituta za nestala lica BiH, Direkcije za evropske integracije, Ministarstva civilnih poslova, Ministarstva za ljudska prava i drugih institucija.