latinica  ћирилица
23/05/2019 |  10:14 ⇒ 15:36 | Autor: RTRS

Otvoren izložbeni sajam u Lincu, prisustvovao Višković (FOTO)

U Lincu je otvoren izložbeno - prodajni sajam, koji, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču, organizuje Područna privredna komora Banjaluka.
Banjaluka - Austrija - privreda - Foto: SRNA
Banjaluka - Austrija - privredaFoto: SRNA

Oko 35 privrednih društava iz Srpske imaće mogućnost da pojača plasman svojih proizvoda na tržištu Austrije, ali i Njemačke i Češke.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić istakao je da je otvaranje izložbenog prostora od izuzetnog značaja za ulazak preduzeća iz Republike Srpske na nova tržišta.

- Nismo bez razloga odabrali prostor Gornje Austrije, jer je Linc oko 200 kilometara udaljen od Beča, Minhena i Praga, oko 100 kilometara od Salzburga, a u blizini je Graca. To je veoma dobra lokacija koja je blizu centara u Njemačkoj i Češkoj što je od izuzetnog značaja za plasman naših proizvoda - rekao je Račić.

Otvaranje izložbenog salona (Foto: RTRS)

Svečanom otvaranju prisustvovali su zvaničnici i privrednici iz Austrije, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i šef predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

Troškove zakupa i funkcionisanja prostora u prvoj godini snosiće Kabinet predsjednice Republike Srpske koji je podržao realizaciju projekta.

Otvaranje izložbenog salona (Foto: RTRS)

Foto RTRS

Foto RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se sinoć u Lincu i sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije.

Prethodno je Višković posjetio crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Lincu gdje je razgovarao sa parohom, protom Draganom Mičićem koji je istakao da je njegovanje tradicije, kulture i jezika od izuzetne važnosti za našu zajednicu u Austriji.