latinica  ћирилица
23/05/2019 |  11:21 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

PU Bijeljina: Rasvijetljene tri teške krađe

Na području koje operativno pokriva bijeljinska Policijska uprava tokom aprila su rasvijetljene tri teške krađe i identifikovani njihovi počinioci, sva tri iz Zvornika.
Bijeljina - Policijska uprava - Foto: SRNA
Bijeljina - Policijska upravaFoto: SRNA

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić rekao je na konferenciji za novinare da su policijski službenici u aprilu preuzeli niz aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine koja su izvršena na štetu pravnih i fizičkih lica sa područja koje operativno pokriva ova uprava.

On je naveo da je uhapšen Zvorničanin čiji su inicijali S.V. zbog sumnje da je 27. aprila na parkingu ispred tržnog centra u Bijeljini iz vozila "krajsler" ukrao torbu u kojoj se nalazilo 15.000 KM, mobilni telefoni i dokumenta.

Ćosić je naveo da je krađa izvršena tako što je na pomenutom vozilu razbijeno staklo na suvozačevoj strani, nakon čega je otuđena torba u kojoj se nalazilo 15.000 KM, mobilni telefoni i dokumenta.

- Policija je pronašla i uhapsila S.V, koje je tokom operativne obrade policijskim službenicima priznalo da je izršilo krivično djelo teška krađa, te opisalo način izvršenja djela - naveo je Ćosić.

Ćosić je rekao da je S.V. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Okružnom javnom tužilaštvu, a Sud mu je odredio i jednomjesečni pritvor.

On je pojasnio da je riječ o licu koje je policiji poznato kao lice koje je sklono izvršenju krivičnih djela protiv imovine.

Ćosić je rekao da su policijski službenici došli do saznanja da se i lice iz Zvornika čiji su inicijali R.Ј. dovodi u vezu sa krivičnim djelom izvršenim u Bijeljini.

- Na osnovu tih saznanja izvršeno je pretresanje prostorija koje koristi lice R.Ј. sa područja Zvornika - rekao je Ćosić.

On je dodao da je tom prilikom pronađen i oduzet veći broj oružja, municije, minsko-eksplozivnih sredstava, kao i veći broj predmeta i raznih vrsta alata koji najvjerovatnije potiču iz krivičnih djela.

- Zbog posjedovanja oružja i municije, lice R.Ј. prijavljeno je nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i municije - rekao je Ćosić.

Ćosić je naveo i da su policijski službenici, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih na štetu fizičkih lica u porodičnoj kući na području Policijske stanice Pelagićevoe, identifikovali izvršioca.

- Uhapšeno je lice iz Zvornika čiji su inicijali V.G, koje je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela protiv imovine - naveo je Ćosić.

On je naglasio da se V.G. tereti da je izvršio tri krivična djela teška krađa, tako što je ulazio u porodične kuće iz kojih je otuđio 22.000 KM, veliku količinu zlata i zlatnih dukata, te dva pištolja.

- Protiv lica V.G. dostavljen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini - naveo je Ćosić.

Ćosić je pozvao građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine i da prijave kretanje sumnjivih i nepoznatih lica ili vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je mala frekvencija.

On je rekao da je svako sumnjivo kretanje nepoznatih lica neophodno prijaviti policiji na broj 122 koji je besplatan, a može biti i anoniman.

Ćosić je, prezentujući rezultate rada ove uprave u aprilu, rekao da je u tom mjesecu evidentirano ukupno 81 krivično djelo, što je za oko 13 odsto manje u odnosu na uporedni period 2018.

- Nadležnim tužilaštvima podnesena su 62 izvještaja protiv 47 lica, od kojih su dva maloljetnika i devet povratnika u izvršenju krivičnih djela -naveo je Ćosić.