latinica  ћирилица
23/05/2019 |  11:53 ⇒ 27/05/2019 | 14:18 | Autor: B92

Đoković, Nadal i Federer prvi nosioci Rolan Garosa, Đere i Lajović među 32

Srpski teniser i prvi reket svijeta Novak Đoković biće prvi nosilac Rolan Garosa, a među nosiocima našli su se i Dušan Lajović i Laslo Đere.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer biće glavni nosioci na predstojećem Grend Slemu u Parizu. Svjetski broj jedan biće prvi nosilac Rolan Garosa, dok će Rafael Nadal biti odmah iza njega.

Treći nosilac turnira biće Rodžer Federer i ovo će biti njegov prvi veliki turnir na šljaci još od 2015. godine, a on će morati da sačeka dan žrijeba kako bi saznao da li će završiti na strani kostura na kojoj je Novak Đoković ili na onu na kojoj je Rafael Nadal.

Dominik Tim, čovjek koji je nanio poraz Nadalu pred svojom publikom u Barseloni, takođe će čekati dan žrijeba kako bi saznao gdje će završiti, a njegova pozicija biće suprotna onoj koju bude dobio Federer.

Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Kei Nišikori, Huan Martin del Potro, kao i par poslednjih prvih šampiona ATP Masters serije 1000 – Fabio Fonjini (trijumfovao u Monte Karlu) i Karen Kačanov (koji je pobijedio u Parizu) koji zatvaraju top 10.

Među 32 nosioca Gren Slema nalaze još dva srpska tenisera. Na 31. mjestu je Dušan Lajović, a na poziciji ispod njega nalazi se Laslo Đere.

1. Novak Djoković
2. Rafael Nadal
3. Rodžer Federer
4. Domini Tim
5. Aleksander Zverev
6. Stefanos Cicipas
7. Kei Nišikori
8. Huan Martin del Potro
9. Fabio Fonjini
10. Karen Kačanov
11. Marin Čilić
12. Danil Medvedev
13. Borna Ćorić
14. Gael Monfis
15. Miloš Raonić
---------------------------------
31. Dušan Lajović

32. Laslo Đere