latinica  ћирилица
23/05/2019 |  14:57 ⇒ 16:33 | Autor: SRNA

Na Sarajevskom aerodromu spriječeno krijumčarenje državljana Turske

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Turske čiji su inicijali M.T. /63/ zbog sumnje da je pokušao da prokrijumčari trojicu državljana te zemlje u BiH.
Aerodrom u Sarajevu -
Aerodrom u Sarajevu

Svi su kontrolisani juče na Aerodromu Sarajevo, na letu iz Istanbula, saopšteno je iz Granične policije.

U saopštenju je navedeno da se operativnim radom došlo do saznanja da je M.T, uz određenu novčanu nadoknadu, pomenute državljane Turske trebalo da odvede u EU.

Daljim radom, a prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, pripadnici Granične policije su istog dana na području Kantona Sarajevo pronašli M.T. i priveli ga u službene prostorije Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, trojici državljana Turske, u skladu sa Zakonom o strancima, odbijen je ulazak u BiH, a M.T. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Službenici Јedinice granične policije Dobrljin juče su prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Kostajnica uhapsili lice čiji su inicijali D.G. /40/ jer je provjerama utvrđeno da ga potražuju Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci i banjalučki Osnovni sud zbog krivičnih djela utaja i Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela krađa.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Policijske stanice Novi Grad.

Istog dana, službenici Јedinice granične policije Zvornik su lice čiji su inicijali M.S. /36/ predali službenicima Policijske stanice Skelani, nakon što je utvrđeno da je za njim srebrenička Policijska stanica raspisala potragu zbog krađe.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Skelani, navedeno je u saopštenju.