latinica  ћирилица
23/05/2019 |  14:57 ⇒ 15:00 | Autor: TANЈUG

Zaev započeo kadrovske promjene u redovima svoje stranke

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je donio odluku o smenjivanju predsjednika svih opštinskih odbora svoje, vladajuće stranke Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), prenosi MIA.
Zoran Zaev (Foto:alsat.tv) -
Zoran Zaev (Foto:alsat.tv)

- Sinoć sam donio odluku da smijenim predsjednike svih opštinskih odbora Socijaldemokratskog saveza. Hvala im što su služili građanima, kao predstavnici na lokalnom nivou najveće, vladajuće partije - rekao je Zaev.

On je takođe najavio promjene u društvenom sektoru početkom juna – u javnim preduzečima, ministarstvima, vladi i svim vladinim institucijama.

Sinoć je makedonski premijer smenio ukupno 78 predsjednika lokalnih odbora stranke, a njeni organi odmah su počeli postupak izbora novih rukovodstava.

Ovo je uslijedilo poslije slabog rezultata kandidata stranke na predsjedničkim izborima u Sjevernoj Makedoniji, početkom maja.

Slab izborni rezultat vladajućeg Socijaldemokratskog saveza na izborima, i pored pobjede njegovog kandidata, makedonski premijer je protumačio kao nezadovoljstvo građana radom aktuelne vlade, pa je već u kampanji između dva izborna kruga najavio temeljne kadrovske promjene kako bi se pospješila efikasnost institucija.