latinica  ћирилица
23/05/2019 |  15:01 ⇒ 17:07 | Autor: SRNA

Višković: Nastaviti rad na poboljšanju poslovne klime

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada nastaviti da radi na poboljšanju poslovne klime jer je razvoj privrede prioritet koji će Srpsku učiniti ekonomski stabilnijom.
Višković u Lincu -
Višković u Lincu

Višković je danas u austrijskom gradu Lincu prisustvovao otvaranju izložbeno-prodajnog salona za privrednike iz Republike Srpske, na prostoru od 500 metara kvadratnih, na kojem oko 35 kompanija iz Republike Srpske izlaže svoje proizvode namijenjene za tržište Austrije, Njemačke i Češke.

Predsjednik Vlade Srpske je istakao da otvaranje tog salona ima višestruki značaj i da je osnovni cilj promocija interesa i potencijala privrede Republike Srpske u inostranstvu.

Višković je izrazio uvjerenje da će izložbeni prostor svim izlagačima omogućiti da neposredno pronađu svoj put do austrijskog tržišta i da će aktivnosti ovog centra doprinijeti uspostavljanju novih privrednih veza sa partnerima u Austriji, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske, u saradnji sa Privrednom komorom i Predstavništvom u Austriji, podržala ovu ideju i omogućila preduzećima iz Srpske da se organizovano predstave potencijalnim partnerima u Austriji.

Višković je rekao da je s razlogom izabran Linc kao pogodno mjesto za otvaranje izložbenog prostora, s obzirom na geografski položaj, ali i na činjenicu da je privreda regije Gornje Austrije izuzetno razvijena i bogata, te je u tom smislu Vlada Srpske prepoznala privrednike ove oblasti kao potencijalne partnere u budućnosti.

- Posebno je važno što u ovom projektu učestvuju firme iz različitih oblasti poput drvoprerađivača, građevinskih firmi, predstavnika prerađivačke industrije čiji će se proizvodi, zahvaljujući izložbenom prostoru Srpske, promovisati na inostranom tržištu - istakao je Višković.

Premjer Republike Srpske je podsjetio da obim robne razmjene između Republike Srpske i Austrije raste iz godine u godinu, te da se nada unapređenju saradnje i u budućnosti.

Otvaranju salona u Lincu prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić, privrednici i zvaničnici iz Austrije i predstavnici austrijskih kompanija.