latinica  ћирилица
23/05/2019 |  15:15 ⇒ 18:04 | Autor: Agencije

Budva: Za šetnju bez majice kazna 500, a u kupaćem kostimu 600 evra

Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada.
Budva - Foto: RTRS
BudvaFoto: RTRS

U tom pogledu, planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da, zbog značaja odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta ove odluke.

- Važnost ove odluke, kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama, moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je, na primjer, na Hvaru turistama istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, a u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra - saopštili su iz nadležnih opštinskih službi, prenosi RTCG.

Odlukom se, kako su istakli, mogu propisati i druga pravila ponašanja koja bi regulisala probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike, itd.