latinica  ћирилица
23/05/2019 |  16:04 | Autor: SRNA

Sramotna odluka HRT-a da snimi seriju o zločinačkoj "Oluji"

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocjenjuje kao skandaloznu odluku HRT da snimi seriju o zločinačkoj akciji "Oluja" pod nazivom "Nestali" i ukazuje da je ta hrvatska vojno-policijska akcija predstavljala završni čin brutalnog etničkog čišćenja srpskog naroda sa vjekovnih područja.
Miodrag Linta (Foto: N1) -
Miodrag Linta (Foto: N1)

- Domovinski rat nije bio nikakav pravedan, odbramben i oslobodilački kako gotovo svakodnevno govore hrvatski zvaničnici i mnogi drugi u hrvatskoj javnosti, već duboko nepravedan, agresorski i osvajački sa ciljem uništenja svega što je srpsko - naveo je Linta u saopštenju.

Prema njegovim riječima, režim Franje Tuđmana, bivšeg predsjednika Hrvatske, izvršio je agresiju na srpski narod u Hrvatskoj i BiH sa ciljem ostvarenja ustaškog programa stvaranja "velike Hrvatske" bez Srba.

- Tragična je činjenica da u EU postoji država u kojoj se otvoreno rehabilituje nacistička ideologija, veličaju ratni zločinci, slavi protjerivanje građana druge nacionalne i vjerske pripadnosti i legalizuje otimanje i uništavanje njihove imovine - naglasio je Linta.

On kaže da Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću i postavlja pitanje institucijama EU do kada će ćutati da činjenicu da jedna članica otvoreno krši ljudska prava, vladavinu prava i antifašizam kao osnovne vrijednosti današnje civilizacije.