latinica  ћирилица
23/05/2019 |  18:12 | Autor: SRNA

B.Grahovo: U srpskom selu Tiškovac često susreću migrante

Mještani srpskog sela Tiškovac u opštini Bosansko Grahovo, na granici sa Hrvatskom, najčešće se susreću sa migrantima, a desila se i provala u jednu kuću.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

- Svakodnevno se susrećemo sa migrantima, posljednjih dana smo nailazili i na mjesta gdje su palili vatru i vjerovatno tu i prenoćili - rekla je Srni mještanin sela Drenka Vladušić.

Ona je dodala da su dolazili i ispred njene kuće i tražili hranu i toalet.

Vladušićeva je rekla da je prije desetak dana provaljeno u jednu kuću u selu u kojoj niko ne živi i da je policija izlazila na teren.

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Milorad Gligić rekao je da se sa migrantima najčešće susreću stanovnici sela Tiškovca i Stožišta, te da je u posljednje vrijeme smanjen broj migranata.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da u proteklih nekoliko dana nije bilo evidentiranih migranata na području ove lokalne zajednice, ni u kantonu.

Srna nezvanično saznaje da je prije desetak dana jedan muškarac priveden i saslušan zbog sumnje da je na području opštine prevozio migrante za novac.