latinica  ћирилица
23/05/2019 |  21:02 ⇒ 21:38 | Autor: Agencije

Partizan osvojio Kup Srbije! (FOTO)

Fudbaleri Partizana su osvojili trofej šampiona Kupa Srbije pobjedom nad Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić" rezultatom 1:0.

Јedini pogodak na utakmici je u 14. minutu postigao defanzivac Bojan Ostojić, na svom oproštaju od dresa kluba iz Humske 1.

Taj trenutak kao da je presjekao fudbalere šampiona Srbije, koji do kraja utakmice nisu nikako uspjeli da pronađu ritam igre dostojan osvajača titule nacionalnog prvaka.

Partizan je ponovo odlično odigrao "vječiti derbi", odbranio trofej Kupa i uspio da popravi utisak loše sezone. Zvezda sa druge strane ponovo nije uspjela da savlada "vječitog" rivala, pa će morati da sačeka na novu "duplu krunu", koji ni poslije 12 godina nije uspjela da kompletira.

Slavlje Partizana

Utisak je da je Partizan zasluženo trijumfovao sa 1:0. Crno-bijeli su bili konkretnija i opasnija ekipa, ne dozvolivši Zvezdi previše šansi. Igra Partizana zasnivala se na veoma disciplinovanoj odbrani, ali i odličnoj transformaciji u napad, pa su crno-bijeli u mnogo situacija uspjeli da otvore igru u kontri i tranziciji i tako natjeraju Zvezdu da se opreznije brani i dosta trči. Pored Rikarda, zapažen meč odigrao je Ivanović, koji se lukavo ubacivao između redova Zvezde i tako stvarao probleme.

Zvezda je imala velikih kreativnih muka, rijetko su stvarali opasnije situacije pred golom Vladimira Stojkovića. Marko Marin i Mirko Ivanić, dva glavna kreatora, bila su primorana da se često vrate na svoju polovinu kako bi Zvezda pokušala da iz zadnje linije započne napad. Ni to nije pomoglo Zvezdinoj igri, pa je šampion Srbije bio prinuđen na duge lopte ka Pavkovu, Јoveljiću i Vukanoviću, koje nisu urodile plodom.

Јoš jednom je dobar derbi odigrao mladi štoper Partizana Strahinja Pavlović, ali epitet igrača meča odnosi Bojan Ostojić.

Bojan Ostojić

U svom posljednjem nastupu za Partizan, iskusni štoper ne samo da je zatvorio gotovo sve prilaze ka svom golu, već je bio i jedini strijelac na meču.

Nakon centaršuta Pantića iz slobodnog udarca sa lijeve strane, Ostojić je iskoristio loše istrčavanje Borjana, kao i komunikaciju sa Stojkovićem i Milunovićem, uspio da dobro skoči i zatrese mrežu rivala.

Zvezda je u posljednjih desetak minuta meča intenzivnije provodila vrijeme na polovini Partizana, ali do promjene rezultata nije došlo. 

Partizan i četvrtu godinu za redom osvaja trofej u Kupu Srbije, a ovogodišnji je ujedno i prvi u trenerskoj karijeri Save Miloševića. 

Ovo je bio četvrti međusobni duel vječitih rivala u ovoj sezoni, dva su završena neriješenim rezultatom (1:1), u prethodnom je Zvezda slavila sa 2:1, a ovom pobjedom Partizan je izjednačio ukupan skor na 1-1 u pobjedama.