X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
24/05/2019 |  13:33 ⇒ 14:09 | Izvor: Agencije

Hrvatska: U grobnici pronađen arsenal oružja i eksploziva(FOTO)

Veća količina oružja, od "kalašnjikova" i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva pronađena je prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine u Borovu, prenosi Hina.
Policija Hrvatske -
Policija Hrvatske

Navodi se da je oružje pronađeno na dubini od 20 do 75 centimetara, a policiju je o pronalasku oružja obavjestio radnik komunalne firme.

U grobnici su pronađena četiri "kalašnjikova", tri poluautomatske puške, dve puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protivoklopne mine, devet upaljača za protivoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko hiljada komada različite municije, uređaj za otkrivanje radioaktivnosti i više komada šanžera za automatske i poluautomatske puške.

Pronađeno oružje biće uništeno, a o pronalasku oružja obavješteno je Državno tužilaštvo u Vukovaru, navodi hrvatska policija.

Iz hrvatske policije podsjećaju da je i dalje u toku preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija" u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili municija može predati bez straha od ikakve sankcije.