latinica  ћирилица
24/05/2019 |  13:47 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

Uhapšeni prilikom pokušaja krijumčarenja devet migranata

Pripadnici Јedinice granične policije Bijeljina uhapsili su danas dvojicu državljana BiH čiji su inicijali M.P. /44/ i M.S. zbog sumnje da su čamcem, preko rijeke Drine, pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Srbije.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Iz Granične policije saopšteno je da je jedno nepoznato lice, primijetivši granične policajce pobjeglo ka Srbiji, dok su M.P. i M.S. uhvaćeni na teritoriji BiH.

O ovom je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio privremeno oduzimanje sredstva izvršenja krivičnog djela, te da bude dostavljen izvještaj o krijumčarenju ljudi.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa pripadnicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

O ovom događaju obaviješteni su i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, s ciljem pronalaska lica koje je pobjeglo na teritoriji te zemlje i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Na Graničnom prelazu Rača juče je uhapšen državljanin Srbije čiji su inicijali S.Č. /51/, jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa električne energije ili prirodnog gasa.

Uhapšeni je S.Č. predat je službenicima Policijske stanice Bijeljina.