latinica  ћирилица
24/05/2019 |  17:01 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Banjaluka: Ovog vikenda Međunarodni plivački miting

U Banjaluci će u naredna dva dana na Gradskom olimpijskom bazenu biti održan Međunarodni plivački miting Banjaluka open, na kojem će učestvovati više od 520 takmičara iz 10 zemalja.
Gradski olimpijski bazen u Banjaluci - Foto: SRNA
Gradski olimpijski bazen u BanjaluciFoto: SRNA

Na mitingu će učestvovati takmičari iz 64 kluba, plivači iz Slovenije, SAD, Litvanije, Turske i BiH, rekao je Miodrag Čeko, sportski direktor Plivačkog kluba Olimp, organizatora 12. plivačkog mitinga.

Osim najbržih plivača BiH Nikole Bjelajaca i Adija Mešetovića, učestvovaće i 130 plivača iz Srbije, među kojima Velimir Stjepanović i Čaba Silađi.

- Banjaluka open 2019 podržala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, grad Banjaluka i naš prijatelj kompanija M:tel - dodao je Čeko.

Promoter ovog plivačkog mitinga Adi Mešetović istakao je da na trkama 50 slobodno i 50 delfin ima više učesnika nego na Svjetskom prvenstvu, što potvrđuje da je riječ o najboljem regionalnom mitingu.

Takmičenja će oba dana počinjati u 9.00 časova.

Banjaluka open je u zvaničnom kalendaru Međunarodne plivačke organizacije i Evropske plivačke federacije.

Miting je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Svjetsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Gvangdžuu, Јužna Koreja, i za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.