latinica  ћирилица
25/05/2019 |  11:35 ⇒ 11:47 | Autor: SRNA

Mitropolija predala primjedbe na Prijedlog zakona o vjeroispovjesti

Predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske predali su delegaciji Venecijanske komisije primjedbe na Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.
Kotor: Mitropolija crnogorsko-primorska (Foto: mitropolija.com) -
Kotor: Mitropolija crnogorsko-primorska (Foto: mitropolija.com)

Predstavnici Mitropolije ukazali su članovima Venecijanske komisije na neusaglašenost Prijedloga zakona sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, smjernicama OEBS-a, Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore.

Delegaciji Venecijanske komisije na jučerašnjem sastanku u Podgorici dostavljena je i dokumentacija o pravnom subjektivitetu i imovinskim pravima Crkve, saopšteno je iz Mitropolije.

Delegaciju Mitropolije činili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije protojerej-stavrofor Velibor Comić i Vladimir Leposavić.

U okviru pripreme mišljenja na Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, delegacija Venecijanske komisije doputovala je u Podgoricu gdje se juče i prekjuče sastajala sa predstavnicima vlasti, vjerskih zajednica i crkava i organizacijama civilnog društva.