latinica  ћирилица
25/05/2019 |  13:26 ⇒ 21:54 | Autor: SRNA

Dodik: Drago mi je da Haradinaj doživljava Srpsku kao državu

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da mu je drago da premijer samoprogalšenog Kosova Ramuš Haradinaj doživljava Republiku Srpsku kao državu, čak i ako je zlurado personalizuje na način da je zove "Dodik država".
Milorad Dodik (Večernje novosti/P. Milošević) - Foto: Novosti.rs
Milorad Dodik (Večernje novosti/P. Milošević)Foto: Novosti.rs

Na pitanje Srne kako komentariše Haradnajevu izjavu da svima mora da bude jasno da "Dodik države" neće biti na Kosovu, Dodik je rekao da do konačnog dogovora Beograda i Prištine koji će biti prihvatljiv za sve ostaje činjenica da je Republika Srpska jedan od dva sastavna dijela BiH, a da su Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije.

- Haradinaj je ipak u jednom dijelu u pravu kada promišlja na način da rješenje kosovskog pitanja vezuje za Republiku Srpsku i BiH, jer je svima jasno da na ovako malom prostoru ne može biti prihvatljiva ni održiva politika dvostrukih standarda - naglasio je Dodik.

Haradinaj je izjavio da će se sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel susresti 6. juna u Berlinu i da će u narednom periodu fokus biti na sprečavanju nastanka "Dodik države" na Kosovu.