X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Luter
25/05/2019 |  17:45 ⇒ 17:59 | Izvor: SRNA

Štrbac: Nastavak programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih Srba iz Hrvatske

Vlada Republike Srpske realizovaće i u ovoj godini programe i obezbjediti sredstva za stambeno zbrinjavanje izbjeglih Srba iz Hrvatske, izjavio je direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Dragan Štrbac.
Krušedol -Dragan i Savo Štrbac - Foto: SRNA
Krušedol -Dragan i Savo ŠtrbacFoto: SRNA

- Vlada Republike Srpske je u prethodnom periodu ulagala značajna sredstva kako bi se osigurala što bolja integracija Srba izbjeglih iz Hrvatske na prostoru cijele Republike Srpske i BiH - rekao je Štrbac tokom razgovora sa direktorom Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savom Štrpcem.

Oni su razgovarali danas kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, gdje su prisustvovali 13. Krajiškom crkveno-narodnom saboru "Krušedolska zvona 2019".

U manastirskoj crkvi liturgiju i parastos za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. vijeka služio je Njegovo reosveštenstvo vladika sremski Vasilije sa sveštenstvom Eparhije Sremske.

Ovogodišnjem saboru prisustvovali su šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Miličević i drugi predstavnici organa, institucija i ustanova iz Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.