latinica  ћирилица
25/05/2019 |  18:42 | Autor: SRNA

Promovisani diplomci povodom 14 godina rada NUBL-a

Rektor Nezavisnog univerziteta Banjaluka Zoran Kalinić pozvao je mlade da ostanu u Republici Srpskoj i da sa znanjem koje steknu na ovom i drugim univerzitetima grade Srpsku.
NUBL - Foto: RTRS
NUBLFoto: RTRS

Povodom Dana Nezavisnog univerziteta, Kalinić je rekao da je za 14 godina postojanja na ovom univerzitetu diplomiralo oko 3.200 studenata i doktoriralo njih 26.

"Imamo dosta planova. Pravićemo studijske programe koji će prepoznavati nove profile obrazovanja i zanimanja", rekao je Kalinić i dodao da im je u planu i razvoj doktorskih studija na Fakultetu za političke nauke.

On je istakao da ovaj univerzitet ostvaruje osnovne ciljeve osnivanja, a to je da gradi novi kadar za novi život u Srpskoj, kao i da ima dobru saradnju sa svjetskim univerzitetima.

Pod krovom Nezavisnog univerziteta Banjaluka nalazi se sedam fakulteta - Ekonomski fakultet, Fakultet za političke nauke, Pedagoški fakultet, Fakultet za informatiku, Fakultet za ekologiju, Fakultet lijepih umjetnosti i Fakultet za bezbjednost i zaštitu.

Studenti mogu da odaberu jedan od 17 studijskih programa na kojima će njihovo školovanje trajati tri, četiri ili pet godina, zavisno od ciklusa na koji se upisuju i broja kredita koji su predviđeni za studijske programe.

Svi fakulteti izvode nastavu na prvom i drugom ciklusu studija, a od ove godine Ekonomski fakultet upisuje prvu generaciju studenata na doktorskim studijama iz oblasti Poslovne ekonomije.

Na Nezavisnom univerzitetu nastavu izvodi 87 profesora.

Povodom Dana Nezavisnog univerziteta danas je održana svečana promocija i dodjela diploma svršenim studentima Nezavisnog univerziteta Banjaluka.