latinica  ћирилица
27/05/2019 |  09:50 | Autor: SRNA

Vučić čestitao Dolu

Aleksandar Vučić (foto: Tanjug / Sava Radovanović) -
Aleksandar Vučić (foto: Tanjug / Sava Radovanović)

Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić čestitao je predsjedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu uspjeh koji je ta partija ostvarila na izborima za Evropski parlament.
Vučić, koji je i predsjednik Srbije, istakao je u pismu Dolu da najveći broj mandata koji je Evropska narodna partija osvojila pokazuje da su naporan rad i posvećenost promovisanju vrijednosti i principa ove političke porodice rezultirali povjerenjem glasača, saopšteno je iz SNS-a.

- Uvjeren sam da ćete nastaviti da sa uspjehom vodite porodicu stranaka koja zagovara ljudsko dostojanstvo, slobodu, odgovornost, jednakost, pravdu, solidarnost, tržišnu ekonomiju i snažniju i ujedinjeniju Evropu, ali i bližu saradnju sa članicama na Balkanu. Vjerujem da Srpska napredna stranka može značajno da doprinese osnovnim ciljevima Evropske narodne partije i Evrope za sve - naveo je Vučić.

Prve projekcije rezultata izbora za Evropski parlament pokazuju da je Evropska narodna partija osvojila 173 mjesta u parlamentu, a socijalisti 147.