latinica  ћирилица
27/05/2019 |  10:35 ⇒ 10:42 | Autor: novosti.rs

De Rosi se oprostio od Rome (FOTO/VIDEO)

Pred više od 62.000 navijača na Olimpiku je kapiten Rome odigrao poslednji meč u dresu "vučice".
De Rosi (@ASRomaEN) - Foto: Twitter
De Rosi (@ASRomaEN)Foto: Twitter

Rim je ponovo bio u suzama. Prethodni put kada se to desilo od igračke karijere se opraštao Frančesko Toti. A, u nedjelju veče se još jedan "glatijator" oprostio od navijača u italijanskoj prestonici - Danijele De Rosi.

Poslije 18 sezona vjernosti "vučici", 615 odigranih utakmica u dresu Rome je po posljednji put bio na "Olimpiku" kao igrač tog kluba. Više od 62.000 navijača je bilo na tribinama, mnogi su plakali, ali ovacije i skandiranje imena kapitena nije izostalo.

Od njega se na terenu oprostio i legendarni Toti, koji, kao ni De Rosi, nije uspjevao da sakrije emocije. Rezultat je bio u drugom planu, mada je Roma uspjela da savlada Parmu (2:1). Doduše, ni sa tim trijumfom nisu uspjeli da obezbijede Ligu šampiona, već će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Podsjećanja radi, uprava Rome je ponudila De Rosiju direktorsku poziciju, ali ne želi da završi igračku karijeru još uvijek. On će u julu napuniti 36 godina i za njegove usluge su zainteresovani klubovi iz Amerike, Kine, Saudijske Arabije...