latinica  ћирилица
27/05/2019 |  15:58 | Autor: SRNA

Od početka godine zaplijenjeno više od tone droge

Policijski službenici zaplijenili su na području Crne Gore od početka godine više od tone droge, dok su u istom periodu lani zaplijenjene 3,3 tone, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije) -
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije)

- Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja droge, sa posebnim akcentom na suzbijanje takozvane ulične prodaje - navodi se u saopštenju.

Podgorička policija oduzela je danas 8.335 evra za koje se sumnja da su stečena prodajom heroina i marihuane, te nož, pištolj, municiju, sredstva komunikacije i nadzora, kao i vozila i predmete za mjerenje droge.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su pretresima na tri lokacije u kojima žive ili borave bezbjednosno interesantna lica čiji su inicijali A.Đ. /52/, S.K. /19/ i Ž.Ј. /30/ iz Podgorice pronašli i oduzeli navedeni novac, drogu, automobile.

U saopštenju se navodi da je 16 pakovanja heroina, za koje se sumnja da su bili spremni za prodaju, težine oko 12 grama, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica otkrili pretresom vozila kojima je upravljao D.Đ. /40/ iz Srbije.

Od D.Đ. je privremeno oduzeto navedeno vozilo kao i mobilni telefon, a on je lišen slobode.

Pretresom stana koji koristi M.B. /27/ iz Podgorice policija je pronašla i oduzela teglu u kojoj se nalazilo 42,8 grama marihuane, za koju se takođe sumnja da je bila namijenjena prodaji.

Policija je kontrolisala i S.P. /18/ iz Podgorice, koji je odbacio kesu u kojoj se nalazio 21,1 gram marihuane kada je primijetio policijske službenike.

Navedena droga bila je namijenjena uličnoj prodaji, te je državni tužilac naložio da S.P. bude lišen slobode. /