latinica  ћирилица
28/05/2019 |  09:13 ⇒ 11:29 | Autor: RTRS

Most u Kosovskoj Mitrovici zatvoren; Srbi uklonili barikadu (FOTO/VIDEO)

Most koji dijeli Kosovsku Mitrovicu na sjeverni i južni dio može da se pređe samo pješke, jer ga je KFOR zatvorio za saobraćaj, javio je Tanjug.
U toku postavljanje barikada ka istočnom mostu (foto: radiokontaktplus.org) -
U toku postavljanje barikada ka istočnom mostu (foto: radiokontaktplus.org)

Sve vrijeme u Sjevernoj Mitrovici se čuju sirene za uzbunu, a helikopter je nadletao grad.

Barikada, koju su građani od kontejnera napravili na putu ka istočnom mostu, u sjevernom dijelu Mitrovice, uklonjena je, a kako Radio Kontakt plus nezvanično saznaje, razlog je da bi se KFOR-u omogućio nesmetani prolaz ka sjeveru.

Uklonjena barikada (foto: radiokontaktplus.org)

Srbi sa sjevera Kosmeta su zatražili i očekuju zaštitu KFOR-a, zbog današnjih akcija policije samoproglašenog Kosova.

Na raskrsnici kod Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, blizu mjesta nekadašnje barikade, koja je inače posljednja uklonjena na sjeveru Kosmeta 2016 godine, okupila se grupa od oko par stotina građana. Oni stoje mirno i trenutno se tu ništa ne dešava, prenosi KoSSev. 

Prethodno su građani u znatno manjem broju bili okupljeni na glavnom trgu u centru grada, među kojima su bili i starešine hrama Sv. Dimitrije, kao i zamjenik ministra unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Milan Radojević, koji nije davao izjave za medije.

Kosovska Mitrovica jutros. pic.twitter.com/wMjPH0D93b

Okupljanje Srba u Kosovskoj Mitrovici (foto: radiokontaktplus.org)

Na putu iz Prištine ka Mitrovici vidljivo je više džipova i kombi vozila punih pripadnika specijalnih snaga policije samoproglašenog Kosova, javlja RTS.

Takođe, u južnom dijelu Mitrovice parkirano je više blindiranih vozila koja su služila policiji kada je hapšen Marko Đurić. RTS dodaje da su na važnijim raskrsnicama viđena i vozila Kfora. 

Veliki broj građana okupio se jutros na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici poslije upada specijalnih snaga ROSU na sjever Kosmeta.

Јedinice ROSU upale su rano jutros na teritoriju sve četiri srpske opštine na sjeveru Kosmeta.

Okupljanje Srba u Kosovskoj Mitrovici (foto: radiokontaktplus.org)