latinica  ћирилица
28/05/2019 |  09:33 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

U Zubinom Potoku pretučeno 100 Srba (FOTO/VIDEO)

Večernje novosti su objavile da su se pripadnici ROSU povukli iz Zubinog Potoka i nastavili put ka južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

U upadu ROSU u Zubin Potok pretučeno je stotinu Srba.

U Zubinom Potoku se nalazilo oko 120 pripadnika tzv. kosovske policije, koji su intenzivno bacali šok-bombe i ispaljivali hice iz vatrenog oružja prema nenaoružanim Srbima, navodno u namjeri da ih zaplaše.

U pucnjavi je povrijeđeno dvoje Srba. Uhapšeno je nekoliko policajaca i civila. Dvije ranjene osobe zbrinute su u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i nisu životno ugrožene.

U centru Zubinog Potoka bila su i dva albanska oklopna transportera BOV. Specijalci su na njima držali uperene puške prema građanima, javili su Sputnjiku građani iz Zubinog Potoka.

Napadnuta je i ekipa Prve televizije. Prema riječima reportera Zorana Maksimovića, koji se nalazi u Zubinom Potoku, "automobil Prve televizije potpuno je oštećen u pucnjavi specijalne jedinice kosovske policije ROSU i opštem metežu".

Foto: Tanjug

Pripadnici ROSU probili su danas nekoliko barikada koje su postavili Srbi. Policija je koristila suzavac, šok-bombe i pucala je iz vatrenog oružja.

Albanski specijalci su pretresali i srpske kuće na dva kilometra od centra Zubinog Potoka. Oglasile su se i sirene za uzbunu.

Podsjećamo, jedinice ROSU upale su rano jutros na teritoriju četiri srpske opštine na sjeveru Kosmeta. Spaljivanjem guma i postavljanjem barikada u blizini Zubinog Potoka, mještani su pokušali da spriječe akciju hapšenja.