latinica  ћирилица
29/05/2019 |  12:09 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Ratna zastava BiH na protestima ispred zgrade pravosudnih institucija! (FOTO/VIDEO)

Ispred zgrade pravosudnih institucija BiH, koju dijele Visoki sudski i tužilački savjet, Sud BiH i Tužilaštvo BiH, okupili su se građani, nezadovoljni, kako kažu, aktuelnom situacijom u pravosuđu. Okupljeni su nosili transparente, među kojima je i istaknuta ratna zastava BiH.
Ratna zastava Armije BiH na skupu - Foto: RTRS
Ratna zastava Armije BiH na skupuFoto: RTRS

Protest nije zvanično bio najavljen, ali su ga osiguravale policijske snage. Organizovan je nakon posljednje afere navodnog podmićivanja, a u čiji kontekst se dovodi predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija.

Protest nije spriječio održavanje sjednice VSTS-a.

Ratna zastava na protestima (Foto:D.S./klix.ba)

Kako Infosrpska piše, glavni govornici na protestu bili su Draško Stanivuković, poslanik PDP- a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i Dragan Mektić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu.

Ovaj portal piše da je "Stanivuković na skup došao u pratnji grlatih "boraca" takozvane Armije BiH koji su nosili ratnu zastavu BiH i skandirali mladom banjalučkom tajkunu /Stanivukoviću/".

- Stanivuković je najveće ovacije "boraca" takozvane Armije BiH dobio kada je najavio da će nastaviti svoju borbu za pravdu - navodi Infosrpska.

Navodi se i da su Mektiću skandirali da je "bošnjački heroj" i da su uzvikali "klanjamo za te", a on se u govoru založio za budućnost, govoreći da se narod nalazi u depresivnom stanju.

U tekstu se konstatuje da o Mektićevoj popularnosti među Bošnjacima najbolje govori tvit Emira Suljagića, bivšeg ministra kulture Kantona Sarajevo, te da je "Mektić svojim djelovanjem u Ministarstvu bezbjednosti dokazao da je veći Bošnjak od Bošnjaka".