latinica  ћирилица
30/05/2019 |  18:10 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Višković: Dijaspora može doprinijeti regionalnoj i međunarodnoj saradnji

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je saradnja sa dijasporom od izuzetnog značaja za razvoj i prosperitet Republike Srpske, te da je prioritet Vlade jačanje privrede i poboljšanje standarda stanovništva.

- Regionalna i međunarodna saradnja jedan je od prioriteta Republike Srpske. Uspješnoj saradnji može doprinijeti i naša dijaspora - rekao je Višković u obraćanju na otvaranju Foruma dijaspore u Banjaluci.

On je ocijenio da je saradnja Republike Srpske i Srbije odlična i da će biti nastavljena realizacija značajnih projekata za srpski narod.

Premijer Srpske izrazio nadu da će se na ovogodišnjem forumu doći do dobrih prijedloga u zajedničkom radu koji su u interesu razvoja i prosperiteta Republike Srpske.

On je istakao da je velika čast, privilegija ali i odgovornost biti na čelu Vlade.

- Činim to sa posebnom odgovornošću imajući u vidu da Vlada Srpske mora odgovoriti na brojne izazove, rješavati brojne probleme i raditi na institucionanom jačanju Srpske i njene ekonomske pozicije - dodao je

Forum dijaspore okuplja Srbe iz matice i inostranstva, kao i sve strane državljane koji izučavaju srpski jezik, istoriju i kulturu, a zainteresovani su za razvoj Republike Srpske.