latinica  ћирилица
30/05/2019 |  18:31 ⇒ 21:25 | Autor: SRNA

Čubrilović: NSRS će podržati saradnju Srpske i dijaspore

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da će Narodna skupština podržati svaki vid saradnje Republike Srpske i dijaspore.

- Važno je to što na Forumu dijaspore učestvuje više od 200 ljudi iz više od 30 zemalja. To je potvrda da Republika Srpska ima jaku dijasporu - rekao je Čubrilović u obraćanju na Forumu dijaspore u Banjaluci.

On je ocijenio da je saradnja sa dijasporom od ogromnog značaja za razvoj Republike Srpske.

Čubrilović je istakao da je Forum dijaspore čvrsta spona između Srpske, Srbije i srpskog naroda koji živi u Evropi i svijetu.

- Prošle godine održan je prvi forum dijaspore kao novi način povezivanja i uspostavljanja saradnje Srpske sa dijasporom. Vjerujem da ćemo i u budućnosti realizovati ideje i nastaviti sa ovim značajnim okupljanjem - dodao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, institucije Republike Srpske moraju intenzivno raditi na povezivanju sa dijasporom.

- Narodna skupština će podržati svaki vid saradnje. Naša najviša zakonodavana institucija je najefikasija u BiH i izvršava sve obaveze. Republika Srpska sa dijasporom mora biti što prepoznatljivija u međunarodnim odnosima, a na putu ka EU vaša podrška je od izuzetnog značaja - rekao je Čubrilović.

On je učesnicima Foruma poželio uspješan rad.