latinica  ћирилица
31/05/2019 |  12:54 ⇒ 12:58 | Autor: B92

DŽumhur teško povrijedio rame u dublu sa Krajinovićem (VIDEO)

Srpski teniser Filip Krajinović završio je u četvrtak nastup na Rolan Garosu u konkurenciji dublova zbog povrede svog partnera.
Damir DŽumhur            (Foto:nezavisne.com) -
Damir DŽumhur (Foto:nezavisne.com)

Damir DŽumhur je nezgodno pao na desno rame prilikom pokušaja da vrati jedan udarac, te doživio povredu zbog koje je vjerovatno završio sezonu.

- Desilo se nažalost najgore. Imao sam nesreću da nezgodno padnem, dok sam sa obje ruke držao reket, tako da nisam uspio da ublažim pad. Vijesti su loše, ali nadam se da će oporavak trajati kraće od predviđenog i da sezona nije do kraja izgubljena - rekao je DŽumhur.

U trenutku DŽumhurove povrede, Srbin i teniser iz BiH su vodili 5:4 protiv DŽoa Solzberija i Radživa Rama.

Amerikanac i Britanac indijskog porekla će u narednom kolu igrati sa domaćim predstavnicima Enkom Kokoom i Tristanom Lamazinom.

      View this post on Instagram

Just a quick update on my retirment today in doubles match. 2 ligaments broken and contusion of shoulder bone after falling on court. Too early to say how long I will be off court but it could take up to 6 weeks. Will keep you posted. Thank you for your support Zelim da vas kratko obavijestim o danasnjoj predaji u mecu parova. 2 ligamenta su pukla uz kontuziju kosti ramena nakon pada na terenu. Jos je prerano reci kolika ce biti pauza ali bi mogla trajati i do 6 sedmica. Obavijestavacu vas. Hvala na podrsci

A post shared by Damir Dzumhur (@damirdzumhur) on May 30, 2019 at 12:47pm PDT