latinica  ћирилица
01/06/2019 |  15:54 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

RG: Đoković lako do četvrtog kola!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u 1/8 finala Rolan Garosa, pošto je u meču trećeg kola savladao Italijana Salvatorea Karuza u tri seta.

Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 6:3. Meč je trajao dva časa i pet minuta, i za to vrijeme srpski as nije dozvolio 147. igraču na ATP listi da i jednom ozbiljnije ugrozi trijumf svjetskog broja jedan.

Na vrijeme je Novak pravio brejkova, uvodio svaki set u mirne vode i lako riješevao svaki iole postavljen zadatak, koji je je imao u ovom meču za treću maksimalnu pobjedu na drugom Gren slem turniru sezone u Parizu.

U 1/8 finala Đokovića ide na Nijemca Јan Leona Štrufa, koji je u maratonskom meču u pet setova savladao Hrvata Bornu Ćorića. Bilo je 4:6, 6:1, 4:6, 7:6 (1), 11:9. 

Nažalost, Đoković je ostao jedini srpski predstavnik na Rolan Garosu, pošto su nešto ranije svoje mečeve nakon velike borbe izgubili prvo Filip Krajinović,a potom i Dušan Lajović.

Od meča sa Karuzom na RTRS možete pratiti sve mečeva Novaka Đokovića.

Takođe, u direktnim prenosima na RTRS, biće sva četiri polufinalna meča, muški i ženski ( četvrtak 6.jun i petak 7.jun) kao i oba finala ( subota 8.jun i nedjelja 9.jun).