latinica  ћирилица
02/06/2019 |  20:19 ⇒ 20:28 | Autor: B92

Više od pet sati, više od pet setova – Vavrinka eliminisao Cicipasa (FOTO/VIDEO)

Švajcarski teniser Sten Vavrinka je u spektakularnom meču savladao Stefanosa Cicipasa i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.
Sten Vavrinka (Foto: stanwawrinka) - Foto: Twitter
Sten Vavrinka (Foto: stanwawrinka)Foto: Twitter

Meč je trajao pet sati i 11 minuta i okončan je u petom setu – "na razliku", 8:6. Ukupan rezultat duela je 7:6, 5:7, 6:4, 3:6, 8:6.

Vavrinka je pobjedom nad mladim grčkim teniserom omogućio sebi duel sa sunarodnikom Rodžerom Federerom u borbi za plasman u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Prvi set je trajao nešto manje od sat vremena, ali je riješen tek u taj-brejku, pošto nijedan igrač za 12 gemova nije uspio da oduzme servis protivniku.

Šta više, zabilježena je samo jedna brejk šansa, imao ju je Cicipas u petom gemu, ali je Vavrinka ipak osvojio gem na svoj servis.

U dodatnom periodu je Cicipas je imao jednu set loptu, ali je onda dozvolio Švajcarcu da osvoji tri uzastopna poena i povede sa 1-0.

Drugi set je donio potpuni spektakl. Do prvog brejka je stigao Cicipas u drugom gemu, iskoristivši tek četvrtu šansu.

Pri vođstvu od 3:0 u četvrtom gemu imao je grčki teniser dvije brejk prilike, ali je u sljedećem gemu izgubio svoj servis, da bi u šestom Vavrinka izjednačio na 3:3.

U osmom gemu je Cicipas napravio brejk, ali je Vavrinka ostao u setu, uzvrativši mu u sljedećem.

U desetom gemu je Cicipas imao pet brejk i set lopti, sve je Švajcarac spasio i izjednačio na 5:5, ali je grčki teniser osvojio sljedeći gem, a potom i napravio brejk i izjednačio u setovima na 1-1.

Treći set je bio miran do sedmog gema, kada je Vavrinka napravio brejk za 4:3, potom je poveo sa 5:3, da bi u devetom gemu propustio dvije brejk i set lopte.

U desetom gemu je iskoristio prvu šansu i poveo sa 2-1 u setovima.

Cicipas je furiozno otvorio četvrti set, imao 3:0 i na kraju bez većih problema odveo meč u peti set, koji je po svemu zaličio na prvi.

Ipak, kako nema taj-brejka u odlučujućem periodu, moralo je da se igra na razliku, a Vavrinka je 14. gemu stigao do dvije brejk i meč lopte.

Drugu je iskoristio i obezbijedio plasman u dalji tok takmičenja.