latinica  ћирилица
04/06/2019 |  19:19 ⇒ 19:25 | Autor: B92

Federer slavio protiv Vavrinke za novi klasik sa Nadalom (FOTO/VIDEO)

Rodžer Federer savladao je Stena Vavrinku rezultatom 3-1 (7:6, 4:6, 7:6, 6:4) i plasirao se u polufinale Rolan Garosa gdje će igrati sa Rafaelom Nadalom.
Rodžer Federer (foto: twitter.com/rolandgarros) -
Rodžer Federer (foto: twitter.com/rolandgarros)

Atomski tenis smo gledali u prvom setu, pravi dvoboj Federera i Vavrinke koji je poslije taj brejka pripao nekadašnjem svetskom broju jedan - Rodžeru Federeru.

Ni jedan ni drugi teniser nisu dozvolili brejk, odlično su koristili šanse na svom servisu, tako da smo gledali, već pomenuti, taj brejk, koji je Federer uspio da dobije.

Vavrinka je sjajno izgledao na startu drugog seta, napravio je i prvi brejk i poveo sa 3-1. Nije gubio koncentraciju i uspio je da sa 6:4 dođe do izjednačenja u drugom setu. Iskoristio je brejk prednosti na najbolji mogući način i donio novu dramu u ovaj četvrtfinalni duel.

Fantastična teniska predstava na Suzan Lenglenu koju su pružila dva Švajcarca viđena je u trećem setu. Tokom prva četiri gema nije bilo iznenađenja, a onda Vavrinka osvaja gem bez izgubljenog poena.

Potom Sten šokira Federera i pravi brejk da bi u osmom gemu dozvolio Rodžeru da anulira taj brejk prednosti i da na svom servisu poslije povede sa 5:4. Dugačak je bio 10. gem, ali je poslije nekoliko preokreta i velike borbe Vavrinka uspio da dohvati izjednačenje i produži treći set.

Četvrti set je bio identičan kao prethodna tri. Imali smo neke maratonske gemove i jedan je pripao Rodžeru Federeru, a drugi Stenu Vavrinki. Poslije šest odigranih gemova, imali smo neriješen ishod i zbog nevremena je meč bio odložen.

Odmah po povratku švajcarskih tenisera na teren Suzan Lengle, Sten Vavrinka je iskoristio prednost na servisu i osvojio prvi gem poslije pauze.

Federer mu je odgovorio na najbolji mogući način-osvojivši gem na svoj servis i napravivši brejk! Ovaj brejk mu je donio prednost od 5:4, što je značilo da je Rodžer imao priliku da na svom servisu okonča "Švajcarski dvoboj".

Imao je Rodžer set-meč loptu, ali je nije iskoristio, potom je izgubio još jedan poen i tako donio Vavrinki brejk loptu. U tim momentima je odlično servirao i momentalno izašao na mrežu, pa je zaradio novu meč loptu i - opet dupla servis greška. Treća sreća je ovoga puta pogledala Federera i on je uspio da se sa 3-1 (7:6, 4:6, 7:6, 6:4) plasira u polufinale Rolan Garosa.

U tom polufinalnom susretu nas čeka prava teniska poslastica, pošto će Federer "ukrstiti koplja" sa starim poznanikom Rafaelom Nadalom.