latinica  ћирилица
05/06/2019 |  09:19 ⇒ 14:59 | Autor: Večernje novosti

Ivanišević: Volio bih da Đoković osvoji Rolan Garos

Da je Nole pobijedio u Rimu rekao bih da sigurno osvaja Pariz. Ipak, imajući u vidu istoriju i tradiciju, moram da dam malo veće šanse Rafi - priča Goran
Goran Ivanišević (Foto: uaeroyals.com) -
Goran Ivanišević (Foto: uaeroyals.com)

Volio bih da Novak Đoković osvoji ovaj Rolan Garos, poručuje hrvatska teniska legenda Goran Ivanišević, koji pomno prati dešavanja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

- Isto mislim. Za Novaka je do sada sve bilo "laganini", imao je samo malo jači trening. Veoma je teško procijeniti ko ima veće izglede. Vidjeli smo njihov meč u Rimu. To je bilo potrebno Nadalu. Da je Nole dobio u Rimu, rekao bih da sigurno osvaja Rolan Garos. Zbog istorije i tradicije, imajući u vidu koliko je Nadal do sada ovdje osvojio titula, moram da kažem da 51:49 šansi dajem Nadalu, ali bih volio da Nole pobijedi!

- Puna je talenata naša bivša država, cio taj dio. Mi Balkanci, kad nešto hoćemo, kad se zainatimo, onda to i napravimo. Neko odgore je nešto usadio u taj dio zemlje. U svim sportovima sa loptom, i kod nas, i kod vas, ima neviđeno darovitih ljudi. Samo dolaze. To je drugi sklop razmišljanja. Veoma je teško Amerikancu da shvati Balkanca. Kad je Nole bio s Agasijem, meni je Andre super drag, ali sam prognozirao ne više od četiri do pet meseci njihove saradnje. Ne može Amerikanac to da shvati. Super mi je drago da vidim te uspjehe, uopšte, i naših i vaših sportista. To je velika stvar.

Na pitanje šta misli o Noletovom "ambasadorskom" djelovanju na pomirenju dvije nacije, zbog čega ga neki hvale, a neki prozivaju, Ivanišević kaže:

- Novak je superinteligentan, pametan i odličan momak, koji na to normalno gleda. Naravno da je dobro, za sve, da jedni druge podstiču. Normalno je da će uvijek biti rivalstva kad igraju jedni protiv drugih. Tako je i kod nas kad igraju Hajduk i Dinamo ili kod vas Zvezda i Partizan. Ali, uopšte, slažem se s Novakom. To bi tako trebalo da se gleda. Čovjek je prošao cijeli svijet, prvi je igrač na svijetu, svi ga slušaju, svi ga vole i sve što je rekao u posljednje vrijeme, svaka riječ mu je na mjestu - zaključio je Ivanišević.