latinica  ћирилица
06/06/2019 |  10:36 ⇒ 11:09 | Autor: SRNA

Uručeni kućni aparati i namještaj za socijalno ugroženu djeci

Kućni aparati i namještaj u vrijednosti 10.000 KM dodijeljeni su danas za potrebe 26 socijalno najranjivije djece sa područja opštine Kotor Varoš, u okviru projekta "Za još jedan dječiji osmijeh".
Uručeni kućni aparati za socijalno ugroženu djeci (Foto: Srna) -
Uručeni kućni aparati za socijalno ugroženu djeci (Foto: Srna)

Nosilac projekta bila je opštinska organizacija Crvenog krsta, a zajednički su ga realizovali humanitarna organizacija "Vorld vižn" koja je obezbijedila 7.500 KM i opština Kotor Varoš sa 2.500 KM.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan i predstavnici Crvenog krsta danas su uručili najpotrebnije kućne uređaje - veš-mašinu, električne šporete, šporete na drva i frižidere, kao i krevete i ormare najranjivijim kategorijama stanovništva.

- Osnovna ideja ovog projekta je da se pomogne porodicama koje su u krajnjem stanju socijalne potrebe i da im bar malo olakšamo svakodnevni život - istakao je Sakan i zahvalio organizaciji "Vorld vižn" na pruženoj podršci.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović je naglasio da se ovaj projekat realizuje već drugu godinu.

- Pošto je prethodni projekat uspješno implementiran dobili smo podršku opštine i humanitarne organizacije "Vorld vižn" da nastavimo sa aktivnostima rješavanja problema djece, kojima roditelji nisu u mogućnosti da obezbijede bezbrižno djetinjstvo i sudeći po njihovim osmijesima to smo i uspjeli - rekao je Brborović.

Partner Crvenom krstu na implementaciji ovog projekta bila je Koalicija za zaštitu djece opštine Kotor Varoš.